Balen

Igår var jag på bal, vilket alla studenter i Halmstad har. Fantastiskt roligt! Ett minne för livet!

Liseberg

Ja, ja, ja. Jag vet att det är typ en månad sedan. Men nu tänkte jag äntligen berätta vad som hände och vad jag gjorde på Lisebergs trädgårdsdagar.
Vi träffades en grupp innanför stora entren. Där gick vi sedan gemensamt runt på Liseberg och fick lite egen visning av bland annat pilflätning och en floristskola i Göteborgs fina arbeten. Efteråt så fick vi lyssna när VD:n talade samt Ola Skinnarmo (äventyraren). Han skulle nämligen plantera ett träd på Liseberg. Efter detta blev det mingel med allihopa med champagne och jordgubbar! Mums! Vi fick goodie-bags med morötter, kaninöron en jättefin tulpanbok samt lite annat smått och gott. Vi fick även lösa ut vip-åkband gratis. En riktigt kanon dag var det. Bildbomb följer.
Floristarbeten,
Floristarbete, "ett vardagsrum"
Lisebergs VD och Ola Skinnarmo
Lisebergs VD och Ola Skinnarmo
Planterar Magnolia-träd
Mingel !

Kläder - Floristteknik F

Hej !
Nu är jag klar med allt i floristteknik F. Min sista klänning blev istället en kjol och jag har även gjort ett par skor till. Till kjolen har jag använt mig av bonzaitråd, myrtentråd och hönsnät för att få en konstruktion. Jag har senare sytt på tyg på hönsnätet för att kunna limma på blad där. Limmet syns igenom bladen och därför har jag valt att göra en kant av tyget som man kan vika ner över bladen där jag har limmat. Bladen jag har använt mig av heter aspidistra, jag har även använt mig av vita prärieklockor.
Till skorna har jag limmat på lila lövkoja.
Här kommer bilder ! Hoppas ni tycker om det.
Påskliljor!

För någon vecka sedan var jag med min familj och kollade på alla dessa påskliljor. Det är ett ställe mitt i skogen som heter Fagerås, (http://www.paskliljor.nu/). Där har de ett hundratal olika sorters påskliljor, många som jag aldrig sett förut. Varje år planteras mellan 20 000 och 50 000 lökar, det är sjukt mycket! Mycket vackert!
Här kommer bilder! Såklart är det min duktiga syster som har tagit bilderna.

Yrkesbeviset i bilder

Äntligen! Här kommer de efterlängtade bilderna på mitt yrkesbevis.
Trädet som jag har gjort är inspirerat av Törnrosa och ska föreställa en "törnrosskog". Det är rosor i lime, vita franska tulpaner, och vita ranunklar. Samt en massa massa björkris, kvistar, grenar och gräs på botten.
Buketten ska likna en ballerinakjol med stjälkarna som "ben". Därför är det en liten tyllkjol på. Även här har jag rosor i lime, vita ranunklar samt nejlikor i lime och steel grass. På steel grassen har jag trätt små bär som heter hypericum.
Jag är mycket nöjd med mitt arbete och det var väl värt allt slit. Hoppas ni tycker att det blev bra!
Bör kanske tilläggas att buketten ska ligga på armen och då hänger stråna ner väldigt fint. De ska alltså inte spreta såhär.

Liseberg

Nu drar jag och Filip, min kära pojkvän, snart iväg till Liseberg. Jag har ju som ni kanske kommer ihåg blivit inbjuden till ett event på Lisebergs trädgårdsdagar idag. Ska bli spännande!
(Har fortfarande inte hunnit lägga in bilderna på yrkesbeviset, håll ut!)

Yrkesbeviset

JAG BLEV GODKÄND! WOHO !
Fy sjutton vad jag är stolt över mig själv. Tänkte att ni ville veta det. Kommer bilder och en längre beskrivning senare. Nu ska det firas!

Yrkesbeviset

Nu har jag precis haft min redovisning för domarna på yrkesbeviset. Gud va läskigt! Men jag överlevde i alla fall. Igår gjorde vi klart alla arbeten och nu är det bara att invänta domarnas beslut. Jag har inga bilder än men vi ska få en massa och då blir det en bildbomb!

Håll tummarna för mig ! :)


RSS 2.0